SPK'dan ret yanıtı alan şirket, borsada resmen çakıldı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gübre Fabrikaları'nın bedelsiz sermaye artırımını reddetmişti. 18 Aralık'ta SPK'nın bu kararını duyuran şirketin hisseleri, borsada adeta çakıldı!

SPK'dan ret yanıtı alan şirket, borsada resmen çakıldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Gübre Fabrikaları (GUBRF) %300 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı doğrultusunda SPK’ya başvurusunu iletmişti. Şirket, 334.000.000 TL olan sermayesini, 1.336.000.000 TL’ye yükseltme hazırlıları içerisindeyken Kurul, şirketin bu başvurusunu reddetti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Gübre Fabrikaları, söz konusu ret kararını 18 Aralık 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarla paylaştı. Yapılan bu açıklama sonrasında şirketin borsada işlem gören hisseleri taban fiyata oturdu.

GUBRF, 18 Aralık tarihli borsa seansını 324 TL fiyattan kapatmıştı. O tarihten bu yana taban taban giden şirketin hisseleri, borsada adeta çakıldı!

5 GÜNDE %40 DEĞER KAYBETTİ!

Gübre Fabrikaları’nın SPK reddi sonrası borsadaki performansı yatıırmcıları bir hayli üzdü. Şirketin hisseleri, 18 Aralık tarihli SPK reddi duyurusunun ardından %40’ın üzerinde değer kaybetti. GUBRF hisseleri, son 4 işlem gününü taban fiyattan kapattı. Hisse, 22 Aralık Cuma tarihli seansı 212,90 TL'den kapattı.

SPK'dan ret yanıtı alan şirket, borsada resmen çakıldı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme