SPK onayladı! 3 şirket bedelsiz pay dağıtacak!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 18 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan bültende 3 şirkete bedelsiz sermaye artırımı için onay verdi. İşte bedelsiz pay dağıtımı yapacak olan şirketler!

SPK onayladı! 3 şirket bedelsiz pay dağıtacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılında henüz halka arz onayı vermeyen SPK, 18 Ocak 2024 tarihinde de halka arza onay vermedi. Kurul, bu hafta yayımladığı bültende 6 şirkete sermaye artırımı için onay verdi. Bu şirketlerden üçü ise bedelsiz sermaye artırımı onayı aldı.

SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı onayı alan şirketler, paydaşlarına bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirecek. Şirketlerin en geç önümüzdeki hafta tarihleri açıklaması bekleniyor. Bedelsiz sermaye artırımlarının gerçekleşeceği tarihler netleştiğinde mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI ONAYI ALAN ŞİRKETLER

Konfrut Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KNFRT) bedelsiz sermaye artırımı onayı alan şirketlerden biri oldu. KNFRT, 132.000.000 TL olan sermayesini %100 oranında artırarak 264.000.000 TL’ye çıkaracak. Bu şirketin hissedarlarının lot sayısı, bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiğinde iki katına çıkacak. Ancak her bedelsizde olduğu gibi bu şirketin bedelsiz sermaye artırımında da hisse fiyatının bölüneceğini belirtelim.

Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (DURDO) şirketi de SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı için onay alan bir diğer şirket oldu. DURDO, 35.000.000 TL olan sermayesini %185,71 oranında bedelsiz artırarak 100.000.000 TL’ye çıkaracak. Şirketin hissedarlarına %185,71 oranında bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirilecek. DURDO payları da aynı oranda bölünecek.

PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret A.Ş. (PCILT) şirketi de SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı onayı alan bir diğer şirket oldu. PCILT, 45.000.000 TL olan sermayesini %163 oranında bedelsiz artıracak. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı sonrası sermayesi ise 118.350.000 TL’ye yükselecek. PCILT yatırımcılarına %163 oranında bedelsiz pay dağıtılırken hisse fiyatları da aynı oranda bölünmeye gidecek.

Tüm şirketlerin sermaye artırımı tarihlerini, aşağıda linkleri bulunan mobil uygulamalarımız üzerinden kolayca ve ücretsiz olarak takip edebilirsiniz.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme