Suudi Arabistan'a açılma kararı aldı! Enerji hissesi yükselişte!

Borsa İstanbul'un önde gelen enerji şirketlerinden Yeo Teknoloji Enerji (YEOTK), Suudi Arabistan'a açılma kararı aldı. Şirket, söz konusu kararın detaylarını yatırımcılarla paylaştı. Yeo'dan gelen bu açıklama, şirketin hisselerini yükselişe geçirdi.

Suudi Arabistan'a açılma kararı aldı! Enerji hissesi yükselişte!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Yeo Teknoloji Enerji, 26 Nisan tarihli borsa seansı öncesinde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şirketten yapılan açıklamada Suudi Arabistan'da şirket kurulum süreçlerine başlandığı belirtildi. Yeo Teknoloji, Suudi Arabistan'ın önemli sanayi ve ticaret kurumlarından biri ile işbirliği sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile Suudi Arabistan'ın en önemli sanayi ve ticaret gruplarından bir firma ile imzalanan işbirliği ve ortaklık anlaşması kapsamında şirket kurulum süreçlerine başlanmıştır.

Bu stratejik ortaklıkla Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek mega projelerle birlikte sanayi, enerji, su ve alt yapı alanlarındaki çalışmalarda projeler yürütmek üzere kurulacak şirkette Yeo Teknoloji payı %95 olacaktır. 

Yeni ortaklıkla enerji alanında bölgedeki etkinliğin arttırılması ve Suudi Arabistan'da sunulacak yüksek katma değerli çözümlerle enerji teknolojileri alanındaki ihtiyaçların karşılanması, yerel kaynaklar ile şirketimiz uzmanlığı bir araya getirilerek sürdürülebilir ve yenilikçi projelere imza atılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ŞİRKETİN HİSSELERİ AÇIKLAMA SONRASI YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Yeo Teknoloji'den gelen açıklama, şirketin hisselerini de olumlu etkiledi. 25 Nisan seansını 215 TL fiyattan kapatan YEOTK payları, 26 Nisan saat 11.30 itibariyle %5'e yakın yükselişle 225 TL'nin üzerinde işlem görüyor. Hisse gün içerisinde şimdiye dek 232 TL'yi de gördü.

Kaynak: Kamuyu Aydınlatma Platformu

Bakmadan Geçme