TAB Gıda (TABGD) hisselerinde neler oluyor?

Borsa İstanbul'un rekortmen şirketi TAB Gıda'nın hisselerinde neler oluyor? TABGD, yatırımcılara…

TAB Gıda (TABGD) hisselerinde neler oluyor?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un rekortmen şirketi TAB Gıda’nın hisselerinde neler oluyor? TABGD, yatırımcılara neden bekleneni veremedi?

26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan TAB Gıda’nın tavan serisi kısa sürdü. İşleme başlamasının ardından sadece 4 tavan yapan TABGD hisseleri, son 2 gündür ise düşüşte!

ÇİFTE REKOR KIRILMIŞTI

TAB GIDA halka arzında, çifte rekor birden kırılmıştı. Şirket, Türkiye borsasında TL bazlı en büyük halka arzı olarak kayıtlara geçti. TAB Gıda halka arzında toplam 52.500.000 lot satışa sunulmuş ve hisse başı da 130 TL‘den talep toplanmıştı. 6.825.000.000 TL halka arz büyüklüğü olan TAB Gıda, bu alanda rekor kırmıştı.

Öte yandan TAB Gıda halka arzına yoğun bir talep gelmişti. Toplam 5.185.061 yatırımcıdan başvuru gelen TAB Gıda, 4.949.462 yatırımcıya da dağıtım gerçekleştirdi. Halka arzda 5 milyon sınırını aşan ilk şirket olan TAB Gıda, bu alanda da rekor kırarak kayıtlara geçti.

TAB GIDA NEDEN BEKLENENİ VEREMEDİ?

Özellikle halka arzının ardından sert yükseliş gösteren Tarkim Bitki Koruma, yatırımcıları heyecanlandırmıştı. Birçok yatırımcı TABGD hisselerinden de aynı performansı beklese de şimdiye dek umulan bulunamadı.

130 TL‘den halka arz edilen TABGD, en yüksek 207,80 TL‘yi gördü. Bu da halka arzın ardından yaklaşık %60 yükselişe denk geliyor. Tarkim’e kıyasla lot sayısının oldukça fazla olması ve lotlarının daha dağınık olması TABGD hisselerinde gelen yoğun satışın ardından tavan serisinin bozulmasındaki etkenlerden biri olarak dikkat çekiyor. Öte yandan son zamanlarda Borsa İstanbul’da son birkaç haftadır yaşanan genel düşüş ve yabancı yatırımcının da sığ kalması, TABGD hisselerini olumsuz etkileyen etkenlerden biri denebilir.

Haber
TABGD halka arz sonrası performans - 2 Kasım 2023

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme