Tam 7 hisse, halka arz fiyatının altına düştü!

Son zamanlarda borsadaki düşüş, halka arz şirketlerin hisselerini de derinden etkilemeye devam ediyor. Tam 7 yeni halka arz şirketin hisseleri, halka arz fiyatının altına düştü! İşte yaşanan gelişmeler hakkında detaylar!

Tam 7 hisse, halka arz fiyatının altına düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul endeksinde düşüş sürerken, bu düşüşler halka arzları da yakından etkilemeye devam ediyor. Son zamanlarda halka arz olan şirketler, yatırımcılarını mutlu edemezken özellikle Sur Tatil Evleri GYO (SURGY) hisseleri, halka arz fiyatının %20'nin de altına düşerek başı çekiyor.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Halka arz fiyatının altına düşen toplamda 7 hisse senedi yer alırken, birçok hisse senedi de halka arz fiyatının biraz üzerinde işlem görüyor. İşte o şirketler ve yaşanan detaylar!

SUR TATİL EVLERİ GYO (SURGY)

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arz edilen payları, 14 Aralık tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Hisseleri kısa zamanda halka arz fiyatının altına düşen SURGY'de kayıp büyüyor. Halka arz fiyatı 49,18 TL olan SURGY, şu sıralar 37 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. Kayıp ise %23'ün üzerinde.

CATES ELEKTRİK (CATES)

Çates Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka arz edilen payları, 7 Aralık tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. İlk zamanlar kazandıran hisseler, daha sonra halka arz fiyatının altına düştü. Halka arz fiyatı 57,15 TL olan CATES şu sıralar 49-50 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. Hisselerdeki kayıp ise %10'u aşmış durumda.

TAB GIDA (TABGD)

Tab Gıda, özellikle halka arz sürecinde yatırımcılar arasında en popüler şirketlerden biri olarak dikkat çekmişti. Türkiye borsa tarihinin TL bazlı en büyük halka arzı olan TABGD, aynı zamanda halka arza katılan yatırımcı sayısı bakımından da rekor kırmıştı.

Halka arz fiyatı 130 TL olan TABGD hisseleri, şu sıralar 117-118 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. Bu hissede de kayıp yaklaşık %10 olarak dikkat çekiyor.

BATI EGE GYO (BEGYO)

Yine yakın zamanda halka arz edilen şirketlerden biri olan Batı Ege GYO (BEGYO), 8 Aralık tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Şirketin kısa süreli borsa serüveninde hisse fiyatı halka arz fiyatının altına geriledi. Halka arz fiyatı 3 TL olan BEGYO, şu sıralar 2,75 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. BEGYO hisselerinde kayıp ise %5'i aşmış durumda.

BÜYÜKŞEFLER GIDA (BIGCH)

Mayıs ayında halka arz edilen Büyükşefler Gıda (Bigchefs), halka arz sonrası beklenen yükseliş performansında bir türlü kalamaması ile biliniyor. Borsa İstanbul'da 10 Mayıs tarihinde işlem görmeye başlayan BIGCH paylarının halka arz fiyatı 22,50 TL idi. Şirketin hisseleri şu sıralar 21 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. Halka arz sonrası en yüksek 44,70 TL görülen BIGCH de şu sıralar halka arz fiyatının altına geriledi.

MEGA METAL (MEGMT)

Son halka arzlardan biri olan Mega Metal de 15 Aralık tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 28,30 TL olan MEGMT hisseleri, şu sıralar 27,50 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. MEGMT hisselerinde de halka arz fiyatının altına inildi.

BIEN YAPI (BIENY)

Bien Yapı da Mayıs ayının halka arzlarından biri olarak dikkat çekiyor. Halka arz fiyatı 42,80 TL olan BIENY hisselerinde halka arz sonrası en yüksek 75,60 TL görüldü. Daha sonra yeniden düşüşe geçen BIENY hisseleri, şu sıralar 42,30 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. BIENY de halka arz fiyatının altına düşen hisseler arasında yer alıyor.

Haberde geçen hisse fiyatları, 20 Aralık 2023 saat 12.45'e aittir. Gün içerisinde değişebilir. 


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme