Tam 9 hissede yasaklar bugün kalkıyor!

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 9 hissede yasaklar, 17 Kasım seansının…

Tam 9 hissede yasaklar bugün kalkıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 9 hissede yasaklar, 17 Kasım seansının tamamlanmasının ardından kalkacak.

Borsa İstanbul, zaman zaman bazı hiseleri tedbir kapsamına alarak bu hisselerde bazı işlemleri de yasaklıyor. Brüt takas, kredili işlem ve açığa satış, emir paketi tedbiri gibi yasakların yer aldığı tedbirlerden geçtiğimiz ay da birçok hisse nsabini almıştı.

18-19-20 Ekim tarihlerinde bazı yasaklara maruz kalan tam 9 hissede bu tedbirler 17 Kasım tarihinde sona eriyor. Hisseler arasında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen hisseler de var.

Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. (ERBOS)

ERBOS hisselerine 18 Ekim tarihinde kredili işlem ve açığa satış yasağı getirilmişti. 17 Kasım tarihli seansın tamamlanmasının ardından bu yasak kalkacak.

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. (KSTUR)

KSTUR hisselerinde 20 Ekim tarihinde Kredili Alım ve Açığa Satış, Brüt Takas ve Emir Paketi Tedbiri getirilmişti. 17 Kasım tarihli seans sonunda bu 3 tedbir kaldırılacak.

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ)

MIPAZ hisselerine 19 Ekim seans kapanışı sonrasında Brüt Takas ve Kredili Alım ve Açığa Satış yasakları getirilmişti. Yine 17 Kasım seans sonrasında bu yasaklar hisseden kaldırılacak.

Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BFREN)

Bedelsiz sermaye artırımı kararı sonrasında sert yükseliş gösteren BFREN hisselerine kredili işlem ve açığa satış yasağı getirilmişti. 18 Ekim tarihinde uygulanmaya başlayan tedbir, 17 Kasım tarihli seans sonunda sona eriyor.

Lider Faktoring A.Ş. (LIDFA)

Borsa İstanbul, 20 Ekim tarihli seans sonrasında LIDFA hisselerine Brüt Takas ve Kredili Alım ve Açığa Satış tedbirleri uygulamıştı. 17 Kasım tarihli seans sonunda bu tedbirler kaldırılmış olacak.

Ünlü Yatırım Holding A.Ş. (UNLU)

19 Ekim tarihli seans sonrasında Brüt Takas, Emir Paketi Tedbiri ve Kredili Alım ve Açığa Satış yasakları uygulanan UNLU hisselerinde, 17 Kasım seans sonunda bu tedbirler sona erecek.

Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (POLTK)

POLTK hisselerine de 19 Ekim seansı sonrası Brüt Takas ile Kredili Alım ve Açığa Satış yasakları getirilmişti. 17 Kasım senasının ardından bu yasaklar sona erecek.

Senkron Güvenlik ve İletişim Sistemleri A.Ş. (SNKRN)

18 Ekim’de Emir Paketi Tedbiri, Kredili Alım ve Açığa Satış ile Brüt Takas yasaklarına çarptırılan SNKRN hisselerinde bu yasaklar, 17 Kasım tarihli seansın ardından kaldırılacak.

Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. (AYCES)

Yine sert yükselişi ile dikkat çeken AYCES hisselerine, 18 Ekim tarihinde Emir Paketi Tedbiri, Kredili Alım ve Açığa Satış ile Brüt Takas yasakları getirilmişti. Bu hissede de 17 Kasım seansının ardından yasaklar kaldırılmış olacak.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme