Tatlıpınar Enerji (TATEN) borsa işlem tarihi!

Geçtiğimiz hafta talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Tatlıpınar Enerji'nin Borsa İstanbul'da…

Tatlıpınar Enerji (TATEN) borsa işlem tarihi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Tatlıpınar Enerji’nin Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı tarih netleşti. Şirketten yapılan açıklamada, halka arz edilen payların; 17 Ağustos Perşembe günü borsada işleme başlayacağı belirtildi. İşte TATEN işlem tarihi hakkında tüm detaylar!

3 Ağustos 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz onayı alan Tatlıpınar Enerji, sabah saatlerinde de halka arz sonuçlarını açıklamıştı. Şirketten yapılan halka arz sonuçları açıklamasında, toplam 70.200.000 lotun halka arzının başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtildi. İzdemir Enerji gibi, Tatlıpınar Enerji’nin de halka arzına 2 milyonun üzerinde yatırımcı talep gönderdi ve TATEN halka arz büyüklüğü 1,579 milyar TL şeklinde gerçekleşti.

Halka arz sonuçlarının ardından en çok merak edilen konu ise TATEN paylarının Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı tarihti. Yatırımcıların bu konudaki merakı ise şirket tarafından giderildi. Tatlıpınar Enerji’den yapılan açıklamada, TATEN hisselerinin 17 Ağustos tarihinde borsada işleme başlayacağı duyuruldu.

Tatlıpınar Enerji’nin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş.‘nin (Şirket) sermayesini temsil eden 280.500.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi’nin 8’inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır.

Halka arz edilen 70.200.000 TL nominal değerli Şirket payları 17/08/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 22,50 TL/pay baz fiyat, “TATEN.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır.

İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”

Bakmadan Geçme