Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Tureks Turunç Madencilik'in…

Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Tureks Turunç Madencilik’in halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlandı. Tureks Madencilik halka arz tarihi talep toplama ne zaman, borsada ne zaman işleme başlayacak? Tureks Turunç Madencilik kaç lot verir, hangi bankalar, T1 ve T2 bakiye geçerli mi? Tureks Madencilik halka arz katılım endeksine uygun mu?

Tacirler Yatırım liderliğinde halka arz onayı alan Tureks Turunç Madencilik’in izahnamesinde öne çıkan detaylar şu şekilde:


SPK Onay Tarihi: 27 Ekim 2023

Talep Toplama Tarihleri: Netleşmedi

Sermaye Artırımı: 48.600.000

Ortak Satışı: 10.376.404

Toplam Pay Adedi: 58.976.404

Hisse Fiyatı: 10,97 TL

Halka Arz İskontosu: %***

Halka Açıklık Oranı: %21,26

Halka Arz Büyüklüğü: 646.971.151 TL

Dağıtım Yöntemi: Tamamen Eşit Dağıtım

Hisse Kodu: ***

İşlem Tarihi: ***

T1 ve T2 bakiye kullanılabilir.

Katılım Endeksi: ***


FON KULLANIM YERLERİ

Finansman maliyetinin azaltılması: %40

Fabrikada kapasite artırıcı makine yatırımı ve teknolojik yatırımlar: %20-30

İşletme sermayesinin güçlendirilmesi: %30-40


ÖNEMLİ DETAYLAR

30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket, 180 gün boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmeyeceğini ve aynı süre boyunca pay satışı yapmayacağını taahhüt etmektedir.

Ortaklar 1 yıl boyunca pay satışı gerçekleştirmeyeceğini taahhüt etmektedir.


KAÇ LOT VERİR?

1 milyon katılım: 59 lot

1,2 milyon katılım: 49 lot

1,4 milyon katılım: 42 lot

1,6 milyon katılım: 36 lot

1,8 milyon katılım: 33 lot

2 milyon katılım: 30 lot


TUREKS NE İŞ YAPAR?

Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş., faaliyetlerine, doğaltaşın mermer ocaklarından çıkarılmasını müteakip, kesilmesi, şekil verilmesi ve eyüzey işlemleri yapılması sonucunda, mermer fayans, mermer plaka, mozaik, su jeti fayans, bordür vb. ürünlerin üretim ve satışı ile devam etmektedir.

Şirket bu faaliyetlerini %100 ortağı olduğu Türkiye’de kurulu Model Granit, GM Mermer ve ABD’de kurulu Marble Systems/Marble şirketleri ile birlikte gerçekleştirmektedir.

Şirket mevcut durumda üretim faaliyetlerini yurt içinde gerçekleçtirmektedir Şirket, en büyüğü Burdur’da olmak üzere 9 maden ocağı için maden çıkarma ruhsatına sahiptir. Doğal taş üretimi ve taş ocakçılığına yaptığı yatırım ile 94.500 ton/yıl üretim kapasitesine sahiptir.

Haber

Üretimini Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 30.534 m2 üzerine kurulu 15.702 m2 kapalı alana sahip fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Ayrıca Burdur Karamanlı’da bulunan mermer sahası içerisindeki 2 adet hangardan oluşan ve içerisinde mermer üretim makinaları bulunan tesiste de Afyon’daki fabrika için yarı mamul ve mamul üretimi yapılmaktadır.

Bunların dışında şirketin mülkiyetinde bulunan Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 12.029 m2 üzerine kurulu 3.945 m2 kapalı alana sahip fabrika da, bağlı ortaklığı olan Model Granit Mermer Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne kiralanmıştır.

Mermer ocaklarından çıkarılan hammadde tasarım merkezinde dekoratif ürünler olarak fayans, mozaik, eşik ve plaka levha şeklinde tasarlanmaktadır. Tasarımları tescilli ve şirkete ait 60’dan fazla doğal taş koleksiyonu ile her türlü ticari, konut, duvar, zemin, dekoratif aksesuar ve yüzey süslemelerine çözümler sunulmaktadır.

Haber


BANKA VE ARACI KURUMLAR Tüm banka ve aracı kurumlar üzerinden katılım sağlanabilir.


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Bakmadan Geçme