Türkiye Borsa Tarihinin En Büyük Halka Arzı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 12 Ekim tarihinde TAB Gıda'nın halka arzını onayladı. Halka arz…

Türkiye Borsa Tarihinin En Büyük Halka Arzı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 12 Ekim tarihinde TAB Gıda’nın halka arzını onayladı. Halka arz büyüklüğü ile dikkat çeken TAB Gıda, Türkiye borsa tarihinin en büyük halka arzı oldu. Şirketin halka arzına dair tüm detaylar haberimizde!

Bünyesinde; Burger King, Arbys, Popeyes, Sbarro, Subway, Usta Dönerci ve Usta Pideci gibi markaları barındıran TAB Gıda, halka arz ediliyor. TAB Gıda, bu firmaların hem yurtiçinde hem de bazı komşu ülkelerde franchise bayiliğini veriyor ve aynı zamanda da restoran işletmeciliğini üstleniyor. Şirket, 12 Ekim tarihinde SPK’dan onay aldı. TAB Gıda, toplam 52.500.000 nominal değerli payı hisse başı 130 TL‘den halka arz edecek.

Halka arz büyüklüğü 6.825.000.000 TL (6 milyar 825 milyon TL) olan TAB Gıda, bu rakam ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Çünkü şirket, halka arz büyüklüğü ile tarihe geçecek. TAB Gıda’nın öncesinde rekor ise Halkbank’ta bulunuyordu. Türkiye’nin öncü bankalarından olan Halkbank, 2012 yılında 4,51 milyar TL‘lik halka arz ile zirvede yer alıyordu. Yakın zamanda halka arz edilen bazı şirketler de Halkbank’ın ardından sıralamaya girmişti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HALKA ARZI!

  • TAB GIDA - 6,82 MİLYAR TL
  • HALKBAK - 4,51 MİLYAR TL
  • AHLATCI DOĞALGAZ 3,48 MİLYAR TL
  • ENERYA ENERJİ - 3,46 MİLYAR TL
  • AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ - 3,34 MİLYAR TL
  • CW ENERJİ - 3,26 MİLYAR TL
  • BİEN YAPI ÜRÜNLERİ - 3,1 MİLYAR TL

Halka arz büyüklükleri TL cinsine göredir.

BİREYSEL YATIRIMCILARA EŞİT DAĞITIM UYGULANACAK!

TAB Gıda’nın halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım uygulanması bekleniyor. Şirketin SPK onaylı izahnamesinin yayınlanmasının ardından 52.500.000 lot için tahsisat oranları da netleşmiş olacak.

TAB GIDA, FONU NEREDE KULLANACAK?

Şirket, taslak izahnamesinde fon kullanım yerlerine ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

Yatırım Finansmanı: %42

Yenilenebilir Enerji Yatırımları: %23

Finansal Borçluluk Seviyesinin Azaltılması: %20

Dijitalleşme ve Teknoloji Yatırımları: %15


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.