Yarım milyar liralık dev iş sözleşmesi imzalandı!

Borsa İstanbul'un dev şirketlerinden Girişim Elektrik (GESAN), 15,9 milyon dolarlık dev bir iş…

Yarım milyar liralık dev iş sözleşmesi imzalandı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un dev şirketlerinden Girişim Elektrik (GESAN), 15,9 milyon dolarlık dev bir iş sözleşmesine imza attı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada, sözleşmenin TL karşılığı bedelinin 415 milyon TL olduğunu duyurdu.

Son zamanlarda yükselişine devam eden ve geçtiğimiz aylarda da bedelsiz sermaye artırımına giden Girişim Elektrik, yeni iş sözleşmeleri ile de yatırımcılarını heyecanlandırmaya devam ediyor. GESAN, 10 Temmuz tarihinde dikkat çeken bir iş anlaşmasını KAP üzerinden duyurdu.

Haber
GESAN GRAFİK

Şirketin yaptığı duyuru ile birlikte, hissede alışlar da hızlandı. GESAN‘dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz, ENERJİSA’ ya bağlı dağıtım şirketlerinden (Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ve AYEDAŞ) 11/07/2023 tarihinde imzalanacak 3(üç sözleşme) için davet almıştır. ‘‘REAKTİF GÜÇ KOMPANZASYON SİSTEMLERİ PROJESİ İŞİ” konulu sözleşmelerin toplam bedeli vergiler hariç 15.901.000, -USD’dir. (Onbeşmilyondokuzyüzbirbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile sözleşmelerin toplam bedeli 415.016.100, -TL’dir.)

Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.”

Bakmadan Geçme