Yeni halka arzlar bekleneni neden veremedi!

Borsa İstanbul'da yeni katılan halka arzlar, yatırımcılara bekleneni veremedi! SURGY, CATES ve BEGYO hisseleri beklenen yükseliş performansını neden gösteremedi?

Yeni halka arzlar bekleneni neden veremedi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz onayı alan şirketler, 2023 yılında yatırımcıların gözdesi oldu. Bazı şirketler halka arza katılan yatırımcılara yüksek getiri sağlasa da bazıları oldukça sığ bir yükseliş gösterdi. Öyle ki son halka arzlar da yatırımcılara beklenen getiriyi sağlayamadan tavan serisini erken bozdu.

ÇATES SADECE %11 KAZANDIRDI!

SPK'dan halka arz onayı alan son şirketlerden Çates Elektrik Üretim 57,15 TL'den halka arz edilmişti. Şirket, borsada işleme başlamasından kısa bir süre sonra tavan serisini bozdu. Neredeyse halka arz fiyatına kadar gerileyen CATES payları, yatırımcılara %11 dolaylarında getiri sağladı. CATES, 15 Aralık tarihli seansta 63 TL'li fiyatlardan işlem görüyor.

Yeni halka arzlar bekleneni neden veremedi!

SURGY HALKA ARZ FİYATINA KADAR GERİLEDİ!

Henüz yeni halka arz edilmesine rağmen oldukça sığ yükseliş gösteren hisselerden biri de SURGY oldu. Halka arz fiyatı 49,18 TL olan SURGY, kısa zamanda tavan bozdu. SURGY hisseleri 15 Aralık tarihinde 50 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. 

Yeni halka arzlar bekleneni neden veremedi!

BEGYO %19 KAZANDIRDI

Batı Ege GYO da yeni halka arz şirketlerden biri olarak dikkat çekti. 3 TL'den halka arz edilen BEGYO hisseleri, 15 Aralık tarihli seansta 3,56 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. BEGYO da yine beklenen yükseliş performansını gösteremeyen halka arzlardan biri oldu.

Yeni halka arzlar bekleneni neden veremedi!

YENİ HALKA ARZLAR BEKLENENİ NEDEN VEREMEDİ?

Son zamanlarda halka arz hisseler bekleneni veremedi. Borsa İstanbul'da son zamanlardaki genel düşüş, buna bir sebep olarak söylenebilir. Öte yandan özellikle lotu fazla olan şirketler de erken tavan bozmaya yatkın olarak gösteriliyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.