Yeo Teknoloji, yeni şirket kurma kararı aldı!

Borsa İstanbul'un yükselen şirketlerinden biri olan Yeo Teknoloji (YEOTK), Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni şirket kurma kararı aldı. İşte Halka Arz Hisseler olarak sizin için hazırladığımız detaylar!

Yeo Teknoloji, yeni şirket kurma kararı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzının ardından gösterdiği yükselişle adından söz ettiren Yeo Teknoloji, son zamanlarda yaptığı iş anlaşmaları ile de dikkat çekiyor. Şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri de özellikle 2023 yılının ikinci yarısında primlenmesi ile yatırımcıların ceplerini doldurmuştu.

Büyüme odaklı yatırımlarına devam eden Yeo Teknoloji, bu kez de ABD'de yeni şirket kurma kararı aldı. Şirket, söz konusu karar hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendirdi.

Yeo Teknoloji'den yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Şirketimizin %100 iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş. ile ABD'de enerji sektöründe faaliyet gösteren yerel bir firma ortaklığında ABD-Georgia eyaletinde 62 MWp kapasiteli güneş enerji santrali yatırımı ve geliştirmesine yönelik şirket kurulumu tamamlanmıştır.

  
YEO Enerji Yatırımları A.Ş.'nin %75 ve ABD'li yerel şirketin %25 hisseye sahip olacağı ortaklıkta YEO Teknoloji A.Ş. aynı zamanda projenin inşaat, mühendislik, devreye alma dahil anahtar teslim işlerini üstlenecektir.

  
Şirket kurulumunun ardından Georgian Power Company (Georgia Eyaleti yerel elektrik dağıtım ve perakende şirketi) ile 2044 yılına kadar geçerli elektrik alım sözleşmesinin imzalanması için görüşmeler sürdürülmekte olup 2024 ilk çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir.

  
Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen Şirketimiz, yatırımcı kimliği ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofisleri ve iş yapma kabiliyeti ile global oyuncu olma yolunda yeni bir adım atmıştır."

 

Bakmadan Geçme