Yeo Teknoloji'den ortaklık açıklaması!

Borsa İstanbul'un dikkat çeken şirketlerinden Yeo Teknoloji, bir şirkete ortak oldu. PARAM OLSA…

Yeo Teknoloji'den ortaklık açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un dikkat çeken şirketlerinden Yeo Teknoloji, bir şirkete ortak oldu.

Yeşil hidrojen ve bataryalı enerji depolama sistemleri için membran çözümleri geliştirmek ve üretmek amacıyla kurulan ION Membran Teknolojileri A.Ş., YEO Teknoloji tarafından %5 oranında ortak olma anlaşmasına vardı. 2023 yılında kurulan ION Membran, hidrojen üreten elektrolizörler, enerjiye dönüştüren yakıt hücreleri ve batarya hücrelerinde kritik bileşenlerden olan membranlar üzerinde çalışıyor.

ION Membran’ın inovatif çözümleri, maliyeti düşürürken performansı ve dayanımı artırarak piyasadaki hazır ürünlerden önemli farklarıya dikkat çekiyor. Firma, hidrojen elektrolizlerinde kullanılan membranlar üzerine yaptığı AR-GE çalışmalarıyla sektörde öne çıkan bir konumda yer alıyor. Aynı zamanda, bu deneyimini lityum pil hücrelerinde de kullanma potansiyeline sahip.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın “Net Zero by 2050 A Roadmap for the Global Energy Sector” çalışmasına göre, küresel yeşil hidrojen üretiminin 520 Mt’ye ulaşması bekleniyor. ION Membran’ın, özellikle hidrojen elektrolizlerinde kullanılacak membranlar konusundaki uzmanlığı, bu büyüme hedeflerine katkı sağlaması beklenen önemli bir faktör. Ayrıca, Goldman Sachs’ın “Green Hydrogen The Next Transformational Driver of the Utilities Industry” çalışmasına göre, küresel hidrojen pazarının 2050 yılında 10 trilyon Euro’ya ulaşması öngörülmekte.

YEO Teknoloji, REAP Batarya ile enerji depolama sistemleri üretimi yatırımlarına devam ederken, ION Membran ile yapılan ortaklıkla yeşil hidrojen üretiminin kilit bileşeni olan membranın geliştirilmesine de katkıda bulunacak.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme