Yüzde 200 bedelsiz pay dağıtılacak tarih belli oldu!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bedelsiz sermaye artırımı için onay alan Anadolu Isuzu, tarihi duyurdu. Şirket, yüzde 200 oranında bedelsiz pay dağıtımı yapacak. İşte detaylar!

Yüzde 200 bedelsiz pay dağıtılacak tarih belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2024 yılının ilk bülteninde 4 şirkete sermaye artırımı için onay vermişti. Bu şirketlerden biri de %200 bedelsiz sermaye artırımı için onay alan Anadolu Isuzu (ASUZU) olmuştu. Şirket, bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihini duyurdu. Anadolu Isuzu, 15 Ocak 2024 tarihinde bu işleme başlayacak. Peki, ne olacak? Detaylar haberin devamında…

YENİ SERMAYE 252.000.000 TL OLACAK

Anadolu Isuzu, bedelsiz sermaye artırımı öncesi 84.000.000 TL olan sermayesini %200 oranında bedelsiz artırarak 252.000.000 TL’ye yükseltecek. Şirket, sermaye artırımında kullanılacak olan 168.000.000 TL’nin tamamını ise geçmiş yıl kârlarından kullanacak. Anadolu Isuzu yatırımcılarına 15 Ocak 2024 tarihinde portföylerinde bulunan lot sayısının 2 katı miktarda pay dağıtılacak. Örneğin; 10 ASUZU hissesi bulunan yatırımcının lot sayısı 30’a yükselecek.

Yüzde 200 bedelsiz pay dağıtılacak tarih belli oldu!

HİSSE BÖLÜNECEK

ASUZU hisse fiyatı, aynı tarihte (15 Ocak 2024) 3’e bölünecek. ASUZU paydaşlarının portföylerinde banka kaynaklı yüksek oranda zarar görmeleri yaşanabilir. Ancak bu durum, bölünen hisse fiyatının banka ekranına geç düşmesinden kaynaklanıyor. Olası böyle bir durumda yatırımcılarının endişelenmesini gerektirecek bir durum ise bulunmuyor. ASUZU paydaşlarının bölünme ve bedelsiz pay dağıtımı öncesi kâr/zarar durumu ne ise bölünme sonrası da aynı şekilde olacaktır.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme