Yüzde 250 bedelsizi duyan, o hisseye koştu!

27 Ekim Cuma günü açıklanan SPK Bülteni'nde bir şirkete bedelsiz sermaye artırımı için onay çıkmıştı…

Yüzde 250 bedelsizi duyan, o hisseye koştu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

27 Ekim Cuma günü açıklanan SPK Bülteni’nde bir şirkete bedelsiz sermaye artırımı için onay çıkmıştı. Bedelsiz onayı alan şirketin hisseleri, borsada yükselişe geçti.

Sermaye Piyasası Kurulu, 27 Ekim Cuma günü açıklanan haftalık bültende 3 şirkete sermaye artırımı için onay vermişti. Bu şirketlerden biri, bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Sun Tekstil ( SUNTK), bedelsiz sermaye artırımı onayı alan şirket oldu. Şirketin bedelsiz oranı ise tam %250 olarak dikkat çekiyor.

600.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı olan Sun Tekstil, 135.600.000 TL olan mevcut sermayesini 474.600.000 TL‘ye yükseltecek. Şirketin yatırımcılarına %250 oranında bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirilecek ve hisse fiyatı da bedelsiz pay dağıtımının yapılacağı gün güncellenecek. SUNTK bedelsiz tarihi ise henüz netleşmedi.

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Sun Tekstil‘in SPK’dan onay almasının ardından hisseleri de Borsa İstanbul’da yükselişe geçti. 27 Ekim Cuma günü seansı 70,50 TL‘den kapatan SUNTK, 30 Ekim Pazartesi günkü seansa yükselişle başladı. Saat 11.00 itibariyle, %8 dolaylarında yükseliş kaydeden SUNTK, 76 TL‘nin üzerinde işlem görüyor.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme