Yüzde 300 bedelsiz için SPK'ya başvurdu!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş…

Yüzde 300 bedelsiz için SPK'ya başvurdu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş., bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Şirket, %300 oranında bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvurulduğunu duyurdu. Kalekim bedelsiz sermaye artırımı ne zaman, KLKIM ne zaman bölünecek 2023?

Son zamanlarda birçok şirket, sermaye artırımı için harekete geçti. Borsa İstanbul pay piyasasında yer alan şirketlerden Kalekim de sermaye artırımı için karar alındığını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bildirimde bulunan şirket, bugün de SPK’ya başvuru iletildiğini açıkladı.

Kalekim, bedelsiz sermaye artırımı ile 115.000.000 TL olan sermayesini 460.000.000 TL’ye yükseltmeyi hedefliyor. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı ise 300.000.000 TL olarak göze çarpıyor. Kalekim (KLKIM) bedelsiz sermaye artırımını tamamen iç kaynaklardan kullanacak ve geçmiş yıl kârlarından 345.000.000 TL fon kullanacak.

KALEKİM NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Kalekim’in bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvuru iletildi. Şirketin Kurul’dan onay alması halinde bedelsiz sermaye artırımı tarihi de ayrıca duyurulacak. SPK’nın Kalekim bedelsiz sermaye artırımına 2023 yılı içerisinde onay vermesi bekleniyor.


Bakmadan Geçme