Yüzde 62 düşen dev şirketin hisselerinde hacimli yükseliş!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF), 2023 Aralık ayında yüzde 62'lik sert düşüş göstermişti. Hisse bugün hacimli yükselişi ile dikkat çekti.

Yüzde 62 düşen dev şirketin hisselerinde hacimli yükseliş!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının önemli şirketlerinden biri olan Gübretaş (GUBRF), 2023 Aralık ayında Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gelen haberle sert düşüş göstermişti. Sermaye Piyasası Kurulu 18 Aralık 2023 tarihinde şirketin %300 oranındaki bedelsiz sermaye artırımını reddetmiş ve GUBRF hisseleri o tarihin ardından 9 gün boyunca düşmüş ve %62'nin üzerinde kayıp yaşamıştı. 18 Aralık tarihli seansta 358 TL'li fiyatlardan işlem gören GUBRF, 29 Aralık 2023 tarihli seansta ise 135 TL'ye kadar gerilemişti.

Yaşanan bu sürecin ardından yeniden toparlanmaya başlayan GUBRF hisselerinde bugün hacimli yükseliş göründü. Borsa İstanbul'da Türk Hava Yolları (THYAO) hisselerinin ardından hacimde ikinci sırada olan GUBRF, saat 12.30 itibariyle 4,42 milyar TL'nin üzerinde hacimle dikkat çekiyor. Hisse aynı zamanda %8'in üzerinde de yükseliş göstererek 190 TL'nin üzerine yükseldi. 

Yüzde 62 düşen dev şirketin hisselerinde hacimli yükseliş!

GUBRF HİSSELERİNDE ZİRAAT YÜKLÜ ALIM YAPTI!

13 Şubat 2024 tarihli seansta GUBRF hisselerinde en fazla alım yapan kurum Ziraat oldu. Ziraat Yatırım'dan saat 12.30 itibariyle ortalama 190 TL maliyetle 675 binin üzerinde GUBRF hissesi alındı. Öte yandan alıcı tarafında öne geçen diğer kurumlar ise 560 binin üzerinde lotla Vakıf, 535 bin üzerinde lotla da Garanti oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme