2023 yılı biterken, bu yıl en çok kazandıran hisseler belli oldu!

Borsa İstanbul'da 2023 yılı adeta bomba gibi geçti. Yılın ilk aylarında düşüş gösteren borsada, Mayıs ayının ardından ralli yaşandı. 2023 yılının bitmesine sayılı günler kala, Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisseler de belli oldu.

2023 yılı biterken, bu yıl en çok kazandıran hisseler belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılının bitmesine artık sayılı günler kaldı. Borsa İstanbul'da da oldukça dalgalı bir yılı geride bırakıyor. Ocak ayında başlayan düşüş, Türkiye'de yaşanan asrın en büyük depremlerinin ardından sert düşüşle devam etmişti. Daha sonra ise Türkiye'nin yaşadığı Mayıs ayı genel seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğin ortadan kalkması, borsada da ralliyi beraberinde getirmişti. 

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

2023 yılının 3. çeyreğinin sonuna kadar görülen yükseliş, son aylarda ise kendini düşüş grafiğine teslim etmişti. Birçok hissede düşüşler ise halen devam ediyor.

Borsa İstanbul'da 2023 yılı böyle geçerken, en çok hangi hisselerin kazandırdığı ise merak konusu olmuştu. Biz de bu haberimizde son 1 yılda en çok kazandıran hisseleri derledik.

LİSTENİN BAŞINDA BORUSAN VAR!

Borsa İstanbul'da son 1 yıl içerisinde en çok yükselen hisse Borusan hisseleri oldu. Yatırımcılar arasında popülaritesini devam ettiren BRSAN, 365 günlük periyotta, %648,36'lık prim sağladı.

MİA TEKNOLOJİ İKİNCİ SIRADA YER ALDI!

Son zamanlarda düşüş gösteren Mia Teknoloji, aslında son 1 yıl içerisinde Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisselerden biri oldu. Bundan 1 yıl önce MIATK hissesine yatırım yapan bir yatırımcı, son 12 aylık süreçte, %294 kazandı. MIATK hisseleri, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen %1200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımının ardından düşüş göstermişti.

YEO TEKNOLOJİ HEM EN ÇOK KAZANDIRAN HEM DE EN ÇOK KONUŞULANLAR ARASINDA YER ALDI!

Borsa İstanbul'da yükselişinin yanı sıra yaptığı iş anlaşmaları ile de adından söz ettiren Yeo Teknoloji, son 1 yılda en çok kazandıran hisselerden biri oldu. YEOTK hissesinin son 1 yıldaki yükselişi, %178 olarak kayıtlara geçti.

LİSTENİN 4. SIRASINDA OYAKC YER ALDI

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisselerin dördüncüsü ise %170 ile OYAKC oldu. OYAKC yatırımcıları son 12 ayda 15 Aralık kapanış fiyatına göre %170,22 oranında kazanç sağladı.

KONYA ÇİMENTO 5. SIRADA YER ALDI!

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yükseliş gösteren beton ve çimento şirketlerine Konya Çimento da ayak uydurdu. KONYA hisseleri, bu yükselişi de bünyesine katarak son 1 yılda %169,39 oranında yükselmiş oldu.

ALFAS %163 KAZANDIRDI

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran 6. şirket ise Alfa Solar Enerji oldu. Son 1 yılda yatırımcılarının yüzünü güldüren şirket, aynı zamanda 2023 yılı içerisinde %700 oranında bedelsiz sermaye artırımı da gerçekleştirmişti. ALFAS hissesine 1 yıl önce yatırımda bulunan yatırımcılar, geçen 12 aylık sürenin ardından %163,71 oranında prim sağladı.

BRYAT 7. SIRADA YER ALDI

Borsa İstanbul'un lotu az şirketlerinden biri olan Borusan Yatırım da BRSAN hissesi gibi yatırımcılarına 1 yılda para kazandıran şirketlerden biri oldu. BRYAT hisseleri, son 1 yılda %149,15 yükseldi.

MGROS %143 YÜKSELDİ

Türkiye'nin önde gelen perakende zincir marketlerinden biri olan Migros Ticaret, son 12 ayda en çok kazandıran 8. şirket olarak kayıtlara geçti. MGROS hissesine yatırım yapan bir yatırımcı, son 12 ayda %143 yükselişten faydalandı.

BIMAS 9. SIRADA YER ALDI

Borsa İstanbul'da son 1 yıl içerisinde en çok kazandıran 10 şirket listesinin 9. sırasında yine perakende zincir marketlerden Bim Mağazalar oldu. BIMAS hissedarları, son 12 ayda %136'nın üzerinde yükseldi.

SON SIRADA ŞEKERBANK YER ALDI

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran 10 şirketten sonuncusu ise Şekerbank oldu. Yatırımcılar, SKBNK hisselerinde 1 yılda %131,44 kazanç sağladı.

2023 yılı biterken, bu yıl en çok kazandıran hisseler belli oldu!

Listede yer alan şirketler, son 1 yılda Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerdir. Yeni halka arzlar dahil değildir. Ayrıca, yükseliş oranları 15 Aralık 2023 Cuma kapanış fiyatlarına göredir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme