9 gün taban giden hisse yükselişe geçti!

Borsa İstanbul'un güçlü hissesi, 9 gündür taban fiyattan işlem görüyordu. Hissede bugün taban fiyat kırıldı ve güne yükselişle başladı.

9 gün taban giden hisse yükselişe geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu, 18 Aralık tarihinde Gübre Fabrikaları T.A.Ş'nin bedelsiz sermaye artırımını reddetmişti. Gelen bu karar sonrasında 360 TL'li fiyatlardan tabana oturan GUBRF hisseleri, daha sonra da 9 gün boyunca taban fiyattan işlem görmüştü.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Toplamda %60'ın üzerinde değer kaybeden GUBRF hisseleri, 28 Aralık tarihli seansı da 139,90 TL'den kapatmıştı. Şirketin yaptığı basın açıklamaları sonra da düşüş kaydeden GUBRF bugün yükselişle açıldı.

GUBRF hisseleri, 29 Aralık seansının hemen ardından %3-4 yükseliş kaydetti. Saat 10.05 itibariyle hissede günün en yüksek fiyatı olarak 149 TL görüldü.

YÜZDE 60,92 DEĞER KAYBETMİŞTİ

Gübre Fabrikaları'nın borsada işlem gören hisseleri, SPK'dan gelen 'Bedelsiz Sermaye Artırımı' reddi haberi öncesinde 360 TL'lerden işlem görüyordu. Hissenin gelen haber sonrası sert düşüşü, %60,92 değer kaybına sebep oldu. Hisse 139,90 TL'ye düşmesinin ardından 29 Aralık tarihli seansa yukarı yönlü ivme yaparak başladı.

 9 gün taban giden hisse yükselişe geçti!%300 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI REDDEDİLMİŞTİ!

Gübre Fabrikaları T.A.Ş., %300 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı açıklamıştı. Şirketin bu kararı SPK tarafından kabul görmemiş ve reddedilmişti. Gelen ret kararı ise yatırımcılar ve kamuoyu üzerinde şok etkisi yaratmıştı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme