Yabancı yatırımcı bu hisselere koştu!

Borsa İstanbul'da ivme yukarı yönlü kırıldı. BIST 100 endeksi yükseliş geçti. Yabancıların en çok tercih ettiği hisseler de belli oldu. İşte yabancı oranı artan hisseler listesi!

Yabancı yatırımcı bu hisselere koştu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul 100 endeksinde yükseliş devam ediyor. 27 Aralık 2023 tarihli seansı 7.260 puandan kapatan endeks, 28 Aralık tarihinde ise en yüksek 7.444 puanı gördü. BIST 100 endeksinde kapanış saatinde yakın ise 7.400 puanın üzeri devam ediyor.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Borsada endeksin geri dönüş sinyali birçok hissede de etkili oldu. Dip seviyelere kadar inen birçok hisse senedi, 28 Aralık tarihinde sert yükseliş gösterdi. Bu yükselişlerle yabancı yatırımcının etkisi ise gözardı edilemez bir gerçek. İş Yatırım, yabancı oranı artan hisse senetlerini paylaştı. Yapılan analizde yabancı oranı artan hisseler; PENTA:1.78 bps, IHLGM:0.67 bps, GRTRK:0.59 bps, iken, azalan hisseler ise; DMRGD:-1.77 bps, PRZMA:-0.83 bps, SURGY:-0.56 bps. olarak kayıtlara geçti.

Yabancı yatırımcı bu hisselere koştu!

Son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden 5 tanesi; KLSER:10 gün, OSTIM:9 gün, MARBL:8 gün, RYSAS:8 gün, POLTK:7 gündür yabancı oranları sürekli artış gösteriyor.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi; ATAGY:10 gün, GLBMD:10 gün, KLNMA:10 gün, SMART:10 gün, YGGYO:10 gündür yabancı oranları sürekli düşüş gösteriyor.

Kaynak: İş Yatırım


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme