Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) yatırımcılarına sermaye artırımı sürprizi!

Borsa İstanbul'un önde gelen teknoloji şirketlerinden Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) bedelsiz ve bedelli sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirketin yatırımcılarının sürprizle karşılayacağı sermaye artırımı detayları haberimizde! Kontrolmatik (KONTR) bedelsiz ve bedelli sermaye artırımı ne zaman?

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) yatırımcılarına sermaye artırımı sürprizi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının önde gelen şirketlerinden biri olan Kontrolmatik Teknoloji, 28 Aralık tarihinde hem bedelsiz hem de bedelli sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirket, borsada seans kapanışının ardından yaptığı açıklama ile söz konusu kararı yatırımcılara duyurdu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Kontrolmatik Teknoloji’nin kayıtlı sermaye tavanı 750.000.000 TL ve mevcut sermayesi ise 200.000.000 TL şeklinde dikkat çekiyor. Şirket, mevcut sermayesini %125 oranında bedelsiz ve %100 oranında bedelli artırarak 650.000.000 TL’ye yükseltme kararı aldı. Kontrolmatik Teknoloji sermaye artırımı kararı doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu iletecek.

KONTROLMATİK SERMAYE ARTIRIMI NE ZAMAN?

Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alması halinde, bedelsiz ve bedelli sermaye artırımını 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirmesi bekleniyor. KONTR sermaye artırımı sürecini mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz. Mobil uygulama linkleri sayfanın altında yer almaktadır.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI

Kontrolmatik’in %125 oranında karar aldığı bedelsiz sermaye artırımı iç kaynaklardan karşılanacak. Şirket, 250.000.000 TL’yi ‘Diğer Kâr Yedekleri’ kaleminden karşılama kararı duyurdu.

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) yatırımcılarına sermaye artırımı sürprizi!

BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI

Kontrolmatik Teknoloji, bedelli sermaye artırımında 200.000.000 TL rüçhan hakkı kullanım tutarı belirledi. Şirketin rüçhan hakkı kullandırma fiyatı ise 1 TL şeklinde açıklandı. Kontrolmatik Teknoloji'nin bedelli sermaye artırımı oranı ise %100 olacak.

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) yatırımcılarına sermaye artırımı sürprizi!

SPK’ya bu detaylar çerçevesinde başvurusunu iletecek olan Kontrolmatik Teknoloji, Kurul’dan onay bekleyecek.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme