Altınay Savunma ne iş yapar, sahibi kim?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Altınay Savunma Teknolojileri halka arzına onay verdi. Şirketin ne iş yaptığı ve sahibinin kim olduğu yatırımcılar tarafından araştırılıyor.

Altınay Savunma ne iş yapar, sahibi kim?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu, 2 Mayıs 2024 tarihinde Altınay Savunma Teknolojileri halka arzına onay vermişti. Şirketin halka arzına dair tüm detaylar belli olurken, Altınay'ın sahibi ve ne iş yaptığı konusu da merak edilmeye başladı. Detaylar haberimizde!

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ NE İŞ YAPAR?

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., 2014 yılında Altınay Teknoloji Grubu bünyesinde kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Hareket Kontrol Sistemleri, İnsansız Sistemler, Görünmezlik Sistemleri, Silah Sistemleri, Mühimmat İmha ve Üretim Sistemleri gibi alanlarda kamu, özel sektör ve yurt dışındaki çeşitli paydaşlara ürün ve çözümler sunmaktadır. Ayrıca çeşitli projelerin yükleniciliğini üstlenmektedir.

Altınay Savunma Teknolojileri, yüksek katma değer sağlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojileri hayata geçirme hedefiyle küresel bir oyuncu olma yolunda çalışmalarına devam etmektedir. Şu anda Altınay Savunma'da, çoğunluğunu alanında uzman mühendislerin oluşturduğu 120'den fazla çalışan bulunmaktadır.

ALTINAY SAVUNMA SAHİBİ KİM?

1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan Hakan Altınay, Türkiye'nin ilk dört Uzay Mühendisinden biri olarak nitelendirildi. 1991 yılında aynı fakültede araştırma görevlisi olarak yüksek lisans çalışmalarına başladı.

Ardından Türkiye'nin ilk Teknoparkı olan İ.T.Ü.-TEKMER'de Altınay Robotik ve Otomasyon Limited Şirketi'ni kurdu. Bu firma, 1996 yılında Dünya Robot Federasyonu (IFR) tarafından Avrupa'nın 18 robot üreticisinden biri olarak kabul edildi. Altınay, geliştirdiği birçok yenilikçi ürün ve üretim teknolojileriyle Türkiye ve Almanya'daki şirketlerinde 600'ü mühendis ve doktoralı, 900'ü aşkın çalışanı ile ulusal ve uluslararası sanayiye hizmet veren bir teknoloji şirketi haline geldi.

Ayrıca, Altınay Teknoloji Grubu şirketlerindeki yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısı görevlerinin yanı sıra Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.'de yönetim kurulu başkanlığı, şirketin iştirakleri olan DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş. (%51 ALTINAY-%49 ASELSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TAAC Havacılık Teknolojileri A.Ş. (%50 ALTINAY - %50 TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı gibi görevleri de sürdürmektedir.