Borsa İstanbul 3 hisseyi tedbir kapsamına aldı!

25 Aralık tarihli borsa seansının tamamlanmasının ardından kritik açıklama geldi. Borsa İstanbul, 3 hisseyi tedbir kapsamına aldı. İşte detaylar!

Borsa İstanbul 3 hisseyi tedbir kapsamına aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

25 Aralık 2023 tarihli Borsa İstanbul seansı, yatırımcıları oldukça üzdü. Birçok hisse senedinde ise taban fiyatlar görüldü. Borsa İstanbul 100 endeksi, günü %3,87 düşüşle 7.264 puandan kapattı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Seansın tamamlanmasının ardından da Borsa İstanbul’dan 3 hisse hakkında açıklama geldi. Kurum’dan yapılan açıklamada 3 hissenin tedbir kapsamına alındığı duyuruldu. Tedbir kapsamına alınan 3 hisse ise DITAS, IHEVA ve KONYA oldu. Bu üç hisse, 25 Ocak 2024 seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul, tedbir kapsamına alınan hisseler hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DITAS.E, IHEVA.E ve KONYA.E payları 26/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme