Borsada 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak!

Borsa İstanbul'da 2 şirket bedelsiz pay dağıtımı yapacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye İş Bankası ve Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi. İşte bedelsiz sermaye artırımlarına dair detaylar!

Borsada 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu, 22 Şubat 2024 tarihinde haftalık bülten yayımladı. Yayımlanan bültende 2 şirkete halka arz, 2 şirkete de bedelsiz sermaye artırımı onayı verildi. Bedelsiz sermaye artırımı onayı alan şirketler, hissedarlarına bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirecek. Türkiye İş Bankası ve Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi'nin bedelsiz sermaye artırımına dair detaylar ise belli oldu.

TÜRKİYE İŞ BANKASI BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bedelsiz sermaye artırımı için onay alan Türkiye İş Bankası, 10.000.000.000 TL olan sermayesini 25.000.000.000 TL'ye çıkaracak. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı oranı ise %150 şeklinde gerçekleşecek. İş Bankası yatırımcılarına aynı oranda bedelsiz pay dağıtımı yapılacak.

Borsada 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak!

HKTM BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI!

Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi (HKTM) de bedelsiz sermaye artırımına onay alan bir diğer şirket oldu. HKTM, 35.000.000 TL olan sermayesini 105.000.000 TL'ye çıkaracak. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı oranı ise %200 şeklinde gerçekleşecek. HKTM yatırımcılarına bu oranda bedelsiz pay dağıtımı yapacak.

Borsada 2 şirket bedelsiz pay dağıtacak!

Her iki şirketin de bedelsiz sermaye artırımlarını mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca, tüm halka arzları da anlık bildirimlerle mobil uygulamalarımızdan öğrenebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme