Bu hissede neler oluyor? 50 günde yüzde 801 yükseldi!

Borsa İstanbul'da yatırımcıların son zamanlarda en çok konuştuğu hisselerden biri de FONET oldu. Hisse, 50 seansta yüzde 801 yükseldi. Son zamanlarda ise her gün tavan fiyatı gördü!

Bu hissede neler oluyor? 50 günde yüzde 801 yükseldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET), son ayların en çok konuşulanlarından biri oldu. Hisse öyle bir yükseliş gösterdi ki; alanlar mutlu almayanlar ise bin pişman oldu. 

Bedelsiz sermaye artırımı sonrasında hisse fiyatı bölünen FONET 5,91 TL'ye kadar geriledikten sonra 53 TL'nin de üzerine çıktı. Hisse, bunu sadece 50 seansta gerçekleştirdi. 6 Mart tarihinde de tavan fiyata yükselen FONET, dip fiyattan alım yapan yatırımcılara %801 oranında kazanç sağladı.

BEDELSİZ SONRASI DÜŞMÜŞTÜ!

Fonet Bilgi Teknolojileri, 11 Aralık 2023 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmişti. Yüzde 260 oranında bedelsiz pay dağıtımı yapan şirketin hisse fiyatı da o tarihte bölünmüştü. Bedelsiz sermaye artırımının gerçekleştirildiği gün 8 TL'li fiyatlardan işlem gören FONET, daha sonra düşüşe geçerek 26 Aralık tarihli seansta 5,91 TL'ye kadar geriledi.

Bu hissede neler oluyor? 50 günde yüzde 801 yükseldi!

Ancak bu düşüş FONET için çok sürmedi. O tarihten sonra yükselişe başlayan hisse, 2024 yılına da hızlı bir giriş yaptı. FONET payları, 2024 yılında şimdiye kadar %738 kazanç sağladı. 6 Mart tarihli seansta da tavan fiyata yükselen FONET, 53,30 TL'yi gördü. Hissedeki yükseliş 5,91 TL olan fip fiyata göre ise %801 oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme