Dev iş anlaşmaları geldi, hisse sert yükseldi!

Borsa İstanbul'un yeni şirketi, dev iş anlaşmalarını açıkladı. Şirketten gelen iş anlaşmaları sonrası hisse sert yükseldi. İşte detaylar!

Dev iş anlaşmaları geldi, hisse sert yükseldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni şirketlerinden Kuzey Boru iş anlaşmaları açıklamaya devam ediyor. Şirket, borsada işlem görmeye başlamasının ardından imzaladığı satış sözleşmeleri ile adından söz ettiriyor. Aynı zamanda yeni yıl ile birlikte hisseleri de yükselişe geçen Kuzey Boru, 19 Ocak 2024 tarihinde de yine dikkat çeken bir iş anlaşması imzaladı.

Şirket, söz konusu iş anlaşmaları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendirdi. Kuzey Boru'dan yapılan açıklamada 2 farklı iş anlaşması olduğu gözlendi.

Şirketin KAP açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz 19.01.2024 (bugün) tarihinde, Yurtdışında yerleşik bir firma ile 1.667.105,44 USD (50.244.724 TL, TCMB satış kuru alınmıştır.) tutarında "Ürdün Devlet Su İşleri-Ramtha Atıksu Arıtma Tesisi Genişletilmesi Projesi" işi kapsamında " Altyapı HDPE100 Boru", Yurtdışında yerleşik bir firma ile 210.000 EUR (6.892.368 TL, TCMB satış kuru alınmıştır.) tutarında "Kosova- Dünya Bankası, Su Güvenliği ve Kanal Koruma Projesi" işi kapsamında "Altyapı HDPE100 Boru" olmak üzere satış sözleşmeleri imzalamıştır. Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranı %7,25 dir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız."

HİSSE SERT YÜKSELDİ!

Kuzey Boru'dan gelen iş anlaşması, seans açılışı öncesinde duyurulmuştu. Şirketin borsada işlem göre payları, gelen bu haberler birlikte sert yükseliş gösterdi. KBORU hisse, 18 Ocak 20241 tarihli seansı 78,50 TL'den kapatmıştı. 19 Ocak 2024 saat 10.50 itibariyle KBORU hissesi %7'nin üzerinde yükselişle 84 TL'nin üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

Dev iş anlaşmaları geldi, hisse sert yükseldi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme