Dün tedbir gelen halka arz hisse tabana oturdu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz hissesi, sert yükselişinin ardından tedbir kapsamına alınmıştı. Hisseye tedbir gelmesi sonrası taban fiyat görüldü. İşte yaşanan detaylar!

Dün tedbir gelen halka arz hisse tabana oturdu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un son halka arz şirketlerinden biri olan Batı Ege GYO (BEGYO), yakın zamanda gösterdiği yükseliş ile dikkatleri üzerine çekmişti. BEGYO pyları, düne kadar 2024 yılının şimdiye dek en çok yükselen hisselerinden biri olmuştu. 

Halka arz fiyatı 3 TL olan BEGYO, borsada işleme başlamasının ardından 2,71 TL'ye kadar gerilemiş, daha sonra ise sert yükselişi ile 4,89 TL'ye kadar yükselmişti. 11 Ocak 2024 tarihli seansı tavan kapatan BEGYO seansın kapanmasının ardından tedbir kapsamına alınan 5 hisseden biri oldu.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada BEGYO paylarının 9 Şubat 2024 tarihi seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceğini duyurdu. GElen bu tedbirin ardından 12 Ocak tarihli seansta da bir miktar yükseliş kaydeden BEGYO, daha sonra ise taban fiyata düştü.

TARİHİ ZİRVE YENİLENDİ!

Borsa İstanbul'da işleme başlamasının ardından tarihi zirve fiyatını dün gören BEGYO, 4,89 TL'ye yükselmişti. 12 Ocak 2024 tarihinde zirve fiyatını yenileyen hisse, günün en yükseğinde 5,12 TL'yi gördü. Daha sonra BEGYO'da gelen satışlar, hisseyi taban fiyata götürdü.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 1
Coşkun 14 Ocak 2024 14:35

Sert çıkana tedbir getirip tabana oturtun ama ser düşüş yapana dokunmayın ne güzel borsa İstanbul

Bakmadan Geçme