İki hissede işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören 2 şirketin hisselerinde işlem durduruldu. İşte yaşanan gelişmeler ve detaylar!

İki hissede işlemler durduruldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kurum, Kartal Yenilenebilir Enerji (KARYE) ve İdeal Finansal Teknolojiler (IDEAS) hisselerinde işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "IDEAS.E ve KARYE.E işlem sıraları, şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar (ODFM) hareketine ilişkin olarak Borsamız tarafından talep edilen özel durum açıklamasının şirketler tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

DÜN  TEDBİR GETİRİLMİŞTİ

Son zamanlarda olağandışı fiyat hareketleri görülen 5 hisseye Borsa İstanbul tarafından tedbir getirilmişti. Tedbir kapsamına alınarak kredili işlemlere konu edilemeyecek 5 hisse arasında KARYE ve IDEAS da yer almıştı. Öte yandan AYCES, BEGYO ve PAMEL hisseleri de aynı tedbir kapsamına alınan hisseler olmuştu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme