Enerji sektörünün dev holdingi halka arza hazırlanıyor!

Enerji sektöründe faaliyet gösteren dev holdinglerden Enda Enerji Holding halka arz başvurusunda bulundu. Enda Enerji halka arz ne zaman? sorusu yatırımcılar tarafından araştırılmaya başladı. İşte detaylar!

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Enerji sektörünün dev holdingi halka arza hazırlanıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden Enda Enerji Holding, halka arz için harekete geçti. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlandı. Enda Enerji'nin halka arzına dair bazı detaylar da netleşmiş oldu. İşte Enda Enerji'nin halka arzında öne çıkan bilgiler!

ENDA ENERJİ HALKA ARZ DETAYLARI!

Enda Enerji'nin halka arzında toplam 100.000.000 lot satışa sunulacak. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı ise %22,4 olacak. Enda Enerji'nin katılım endeksine uygun olup olmadığı konusu, SPK onaylı izahnamenin yayımlanmasının ardından netlik kazanacak. Bu halka arz, birincil piyasada gerçekleştirileceğinden dolayı, yatırımcılar T1-T2 bakiyeleri ile de halka arza talep gönderebilecek.

ENDA ENERJİ KAÇ LOT VERİR?

Enda Enerji'nin halka arzında tamamen sermaye artırımı ile 100.000.000 lot satışa sunulacak. Şirketin halka arzında, taslak izahnamede yer alan bilgiye göre tamamen eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Bu durumda halka arza katılacak olan yatırımcı sayısına göre tahmini lot dağılımı ise şu şekilde olacaktır:

TAHMİNİ LOT DAĞILIMI

2 milyon katılım: 50 lot

2,2 milyon katılım: 45-46 lot 

2,4 milyon katılım: 41-42 lot 

3 milyon katılım: 33-34 lot 

3,2 milyon katılım: 31-32 lot

3,4 milyon katılım: 29-30 lot 

4 milyon katılım: 25 lot

ENDA ENERJİ FON KULLANIM YERLERİ

Bağlı ortaklıklar bünyesindeki Rüzgâr ve Hibrit GES santrallerinin, altyapı, kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımlarının finansmanı ve Şirket’in bağlı ortaklıkların sermayesindeki payının artırılması: %40-50

Yurt içi ve yurt dışında, enerji sektöründe Şirket’e değer katacak yatırım fırsatlarının fonlanması: %30-40

Şirket ve bağlı ortaklıklarının işletme sermayesinin güçlendirilmesi: %10-20

ENDA ENERJİ HALKA ARZ NE ZAMAN?

Enda Enerji Holding'in halka arz takvimine ilişkin taslak izahnamede de yer verildi. Taslak izahnameye göre, Enda Enerji Holding halka arzının 2024 yılı ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Enda Enerji ve diğer tüm halka arzlara dair süreçleri, mobil uygulamalarımız üzerinden anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme