Halka arzlar neden düşüyor? LILAK-KOTON yükselir mi?

Borsa İstanbul'un yeni halka arz hisseleri, Lila Kağıt (LILAK) ve KOTON'da düşüş devam ediyor. Halka arz hisseler neden düşüyor, yeniden yükselir mi? sorularına ise yanıt aranıyor.

Halka arzlar neden düşüyor? LILAK-KOTON yükselir mi?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni halka arz şirketleri, son zamanlarda yatırımcılara kazandıramamaya başladı. Özellikle Avrupakent GYO (AVPGY) ve Röneseans GYO (RGYAS) halka arzları, borsada işleme başlamasının ardından düşüşleri ile dikkat çekmişti. Her iki hisse de halen halka arz fiyatının altında işlem görüyor. Bu şirketlere düşüş konusunda son halka arzlardan ikisi daha katıldı. Lila Kağıt ve Koton Mağazacılık da halka arz fiyatının altına düşen hisseler olarak dikkat çekiyor.

HALKA ARZLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Lila Kağıt 9 Mayıs, Koton ise 10 Mayıs tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 37,39 TL olan LILAK, 14 Mayıs tarihinde halka arz fiyatının yaklaşık %10 altında 33,50 TL'li fiyatlardan işlem görüyor. Halka arz fiyatı 30,50 TL olan KOTON ise halka arz fiyatının yaklaşık %8 altında 28 TL'li fiyatladan işlem görüyor.

Halka arzlardaki düşüş ise birçok yatırımcı tarafından Borsa İstanbul'da genel piyasasının belirsiz olması, son halka arzların yeterli yükselişi göstermemesi ve halka arz şirketlerin lot sayısının fazla olmasına bağlanıyor.

Borsa İstanbul'da genel piyasa şartlarının yükselişe geçmesi ile birlikte, halka arzların da yükseliş beklentisi oluşturacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme