Hisseleri sert düşen Gübre Fabrikaları'ndan son dakika açıklaması!

Borsa İstanbul'un güçlü şirketlerinden Gübre Fabrikaları hisseleri sert düşmüştü. Sermaye Piyasası Kurulu'ndan bedelsiz sermaye artırımı için ret yanıtı alan şirketten açıklama geldi. İşte Gübre Fabrikaları'ndan yapılan son dakika açıklaması!

Hisseleri sert düşen Gübre Fabrikaları'ndan son dakika açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’na bedelsiz sermaye artırımı için başvuruda bulunan Gübre Fabrikaları, 18 Aralık tarihinde bu başvurunun Kurul tarafından reddedildiğini duyurmuştu. O tarihten bu yana sert düşüş gösteren GUBRF hisseleri, yaklaşık %50 değer kaybetti. Şirketin hisselerindeki sert düşüş, endeksin de baskılanmasına neden olmuştu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Gübre Fabrikaları’ndan son dakika açıklaması geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendiren şirket konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. 

Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Gübre Fabrikaları A.Ş., 334.000.000 TL olan sermayesini %300 oranında bedelsiz artırarak 1.336.000.000 TL’ye çıkarmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu iletmişti. Şirket ve yatırımcıları bedelsiz sermaye artırımı için onay beklerken, SPK’dan gelen karar hiç de öyle olmamıştı.

18 Aralık 2023 tarihinde SPK kararını yatırımcılarına duyuran Gübre Fabrikaları, SPK’nın bedelsiz sermaye artırımını reddettiğini açıklamıştı. Gelen bu karar sonrasında ise GUBRF hisselerinde sert düşüşe sebep olmuştu.

İŞTE GUBRF HİSSESİNİN BEDELSİZ AÇIKLAMASI SONRASI HİSSE GRAFİĞİ!

Hisseleri sert düşen Gübre Fabrikaları'ndan son dakika açıklaması!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme