Hissesi yüzde 83 düşen şirket, milyon dolarlık satış yaptı!

Borsada tarihi zirve fiyatından yüzde 83 değer kaybı yaşayan şirket, milyon dolarlık iş anlaşması açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada iş anlaşması bedeli 3.800.000 USD şeklinde duyuruldu.

Hissesi yüzde 83 düşen şirket, milyon dolarlık satış yaptı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden İmaş Makina (IMASM), 4 Ocak 2024 tarihinde rekor bedelli bir iş anlaşması açıkladı. Seans kapanışının ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden iş anlaşmasını duyuran şirket, satış bedelinin 3.800.000 dolar olduğunu belirtti.

İmaş Makina'dan yapılan açıklamada, “Şirketimizle Asya'da mukim bir müşterimiz arasında 3.800.000 USD toplam bedel ile yem değirmeni kurulumu sözleşmesine istinaden şirketimiz hesabına peşinat ödemesi bugün ulaşmıştır. Bu satışın sevkiyatının 5 ay içinde yapılması planlanmaktadır. Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

%83 DEĞER KAYBETMİŞTİ!

Borsanın yeni şirketlerinden biri olan İmaş Makina, halka arz sonrası sert yükseliş göstermiş ve yüksek oranda da bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmiş. Şirketin borsada işlem gören payları bedelsiz sermaye artırımı sonrası adeta belini doğrultamamış ve ibreyi terse çevirmişti. Bölünme sonrası fiyatı ile tarihi zirvesi 75,05 TL olan IMASM hisseleri, 4 Ocak 2024 tarihli seansı 12,08 TL’den kapattı. Şirketin hisselerinde tarihi zirveden kayıp, %83’ün üzerinde.

Hissesi yüzde 83 düşen şirket, milyon dolarlık satış yaptı!

Bakmadan Geçme