İş ve BofA'dan 3 milyona yakın lot alındı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Pasifik Teknoloji'de tavan serisi bozulmuştu. İş Yatırım'dan 2 milyona yakın lot alındı. PATEK, yeniden tavan oldu. Detaylar, Halka Arz Hisseler olarak hazırladığımız haberde!

İş ve BofA'dan 3 milyona yakın lot alındı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Pasifik Teknoloji (PATEK), 13 Şubat 2024 tarihinden bu yana her gün tavan fiyattan açılıp kapanmıştı. Hisse, 28 Şubat 2024 tarihli seansa da tavan fiyattan başladı. Ancak seansın açılmasından kısa bir süre sonra, PATEK hisselerinde tavan fiyat bozuldu ve tahta aşağı yönlü düşüş gösterdi. PATEK payları borsada işleme başlamasının ardından ilk defa tavan fiyatı bozmuş oldu.

Halka arz fiyatı 35 TL olan PATEK, 28 Şubat 2024 tarihinde de tavan fiyattan açılış yaparak 109,50 TL'yi gördü. Hissede gelen yüklü satışın ardından PATEK, gün içerisinde 106,50 TL'ye kadar geriledi. Ardından gelen alımlar ise hisseyi yeniden tavan fiyata çıkardı.

İŞ YATIRIM'DAN 2 MİLYONA YAKIN LOT ALINDI!

Pasifik Teknoloji hisselerinde tavan fiyatın bozulmasının ardından alıcılar hisseye güçlü bir giriş yaptı. Seansta en çok alım yapılan aracı kurum İş Yatırım oldu. İş üzerinden, 1.932.328 lot PATEK alımı gerçekleştirildi. Alım yapılan diğer aracı kurumlar ise sırasıyla; 958 binin üzerinde lot ile Bank of America, 424 binin üzerinde lot ile İnfo, 365 binin üzerinde lot ile AK ve 261 binin üzerinde lot ile de Phillip oldu. Diğer kurumlar üzerinden de 1 milyon 170 binin üzerinde PATEK lot alımı gerçekleştirildi.

YÜZDE 212 KAZANDIRDI!

Pasifik Teknoloji halka arzın ardından yatırımcılarına %212'nin üzerinde kazanç sağladı. Hisse, 13 Şubat 2024 tarihinde 35 TL halka arz fiyatından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. PATEK, 28 Şubat 2024 tarihli seansı ise 109,50 TL'den kapattı.

İş ve BofA'dan 3 milyona yakın lot alındı, hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme