Madencilik sektörünün devinden halka arz kararı!

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Madencilik sektörünün dev şirketlerinden Vişne Madencilik, halka arz kararı aldı. İşte halka arz hakkında detaylar!

Madencilik sektörünün devinden halka arz kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2024 yılında birçok şirkete halka arz onayı verdi. SPK'dan halka arz için onay alan son şirket ise bu tarihe kadar Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (RGYAS) oldu. SPK bir taraftan başvuru yapan şirketlere onay verirken, bir yandan da gelen yeni başvuruları topluyor. Halka arz için başvuruda bulunan şirketlerden biri de Vişne Madencilik oldu. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname de yayımlandı. Vişne Madencilik'in bazı halka arz detayları da netleşmiş oldu.

VİŞNE MADENCİLİK HALKA ARZ DETAYLARI!

Vişne Madencilik, 17.000.000 lot sermaye artırımı, 7.000.000 lot ortak satışı olmak üzere toplam 24.000.000 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı ise %20,51 olacak. Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre Vişne Madencilik'in halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz fiyatı henüz netleşmeyen şirketin, tahsisat oranları da henüz paylaşılmadı.

Vişne Madencilik'in halka arz sürecini, mobil uygulamalarımızdan anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki

VİŞNE MADENCİLİK HALKA ARZINDA FON KULLANIM YERLERİ

Çelemli Fabrikası Hammadde Hazırlama Tesis Kurulumu, Tüm Destek Ekipmanları ve Altyapısı: %40-45

Çelemli Fabrikası Hidrolik Kireç Karışım Hattı Kurulması: %5-10

Narlı Fabrikası Kireç Söndürme, Sarım Tesisi, Büyük Çuval Dolumu, Paketleme ve Ambalajlama Tesisi: %20-25

Narlı Fabrikası Mikronize Kireç Öğütme Hattı ve Ekipman Kurulumu: %25-35

VİŞNE MADENCİLİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Şirketin halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekliyor. Vişne Madencilik'in 2024 yılında halka arzı tamamlanması bekleniyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme