Şirket kararını duyurdu! Hisse günü tavan fiyattan kapattı!

Borsa İstanbul pay piyasasının önemli şirketlerinden biri olan Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii (BANVT), kayıtlı sermaye tavanını yükseltme kararını açıklamıştı. Şirketten gelen karar sonrasında BANVT hisseleri tavan fiyata yükseldi.

Şirket kararını duyurdu! Hisse günü tavan fiyattan kapattı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden Banvit (BANVT), 13 Şubat 2024 tarihi akşam saatlerinde kayıtlı sermaye tavanını yükseltme kararı almıştı. Şirketten gelen açıklamayı, geçtiğimiz gün sizlerle paylaşmıştık. Gelen bu haber, BANVT hisselerine de olumlu yansıdı ve hisse 14 Şubat 2024 tarihli seansı tavan fiyattan kapattı.

BANVİT’TEN KAYITLI SERMAYE TAVANI ARTIŞ KARARI!

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii, 300.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanını 8.000.000.000 TL’ye yükseltme kararı aldı. Şirket, bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu’na da başvurusunu ileteceğini duyurdu. Banvit’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2024-2028 yıllarını kapsayacak şekilde 5 yıl süreyle uzatılmasına ve kayıtlı sermaye tavanının 8.000.000.000 (sekiz milyar) Türk Lirası'na arttırılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamdaki esas sözleşme tadiline yönelik gerekli izinlerin alınması amacıyla sırasıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvuru yapılacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

HİSSE TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Banvit’in açıkladığı karar, yatırımcıları heyecanlandırırken şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören paylarına da olumlu yansıdı. 13 Şubat 2024 tarihli seansı 124,10 TL’den kapatan BANVT, 14 Şubat 2024 tarihli seansta ise tavan fiyat olan 136,50 TL’ye yükseldi. Şirketin hisseleri, günü tavan fiyattan kapattı.

Şirket kararını duyurdu! Hisse günü tavan fiyattan kapattı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme