TAB Gıda'dan merakla beklenen açıklama geldi! 

Borsa İstanbul'un yeni şirketi TAB Gıda, yatırımcıların merakla beklediği konuda açıklamayı yaptı. İşte TAB Gıda (TABGD) tarafından yapılan açıklamanın detayları! 

TAB Gıda'dan merakla beklenen açıklama geldi! 
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni halka arz şirketlerinden TAB Gıda, yatırımcıların merakla beklediği temettü dağıtımı konusunda kararını açıkladı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Şirket, söz konusu karar hakkında yatırımcılara Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulundu. TAB Gıda’dan yapılan açıklamada temettü dağıtımının yapılmayacağı belirtildi. 

KARAR AÇIKLANDI! 

TAB Gıda, temettü dağıtımı konusunda KAP üzerinden yaptığı duyuruda “Şirket Yönetim Kurulu'nun 2022 yılı hesap dönemine ilişkin kâr payı dağıtılmaması yönündeki önerisi, 29.12.2023 tarihli 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu'nda kabul edilmiştir.” ifadelerini kullandı. 

TAB Gıda'dan merakla beklenen açıklama geldi! 

HALKA ARZDA ÇİFTE REKOR KIRDI! 

Ekim 2023’te halka arz edilen TAB Gıda, halka arz sürecinde çifte rekor kırmıştı. Şirket, 6,82 milyar TL halka arz büyüklüğü ile hem TL bazlı en büyük halka arz olmuş hem de halka arza talep gönderen yatırımcı sayısı bakımından da rekor kırmıştı. Şimdiye dek bu iki konuda da TAB Gıda’nın üzerine çıkan herhangi bir halka arz olmadı. 

2023 YILINI HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA KAPATTI 

18-19-20 Ekim tarihlerinde 130 TL’den halka arz edilen TAB Gıda’nın hisseleri, 2022 yılını halka arz fiyatının altında kapattı. Borsa İstanbul’a yükselişle başlayan şirketin hisseleri, halka arzın sonrasında en yüksek 207,80 TL’yi görmüştü. Daha sonra düşüş ivmesine giren TABGD hisseleri, halka arz fiyatının altında kadar gerileyerek en düşük ise 98 TL’yi gördü. TABGD hisseleri, 2023 yılını 117,20 TL’den kapattı. Bu durumda da hisse, halka arz fiyatının yaklaşık %10 altında kapanmış oldu. 

TAB Gıda'dan merakla beklenen açıklama geldi! 


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme