Yeni halka arzda fiyat istikrarı sona erdi!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketiyle ilgili açıklama geldi. Halka arzda konsorsiyum lideri olan Deniz Yatırım, fiyat istikrarının sona erdiğini açıkladı.

Yeni halka arzda fiyat istikrarı sona erdi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 10 Kasım 2023 tarihinde halka arzı onaylanan Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., 21 Kasım tarihinde ise Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 12,77 TL olan EKOS, borsada işlem görmeye başlamasının ardından en yüksek 43,90 TL’yi görmüştü. Şirketin borsada hisse fiyatı halka arz fiyatının altına hiç düşmezken, fiyat istikrarı planlaması da devreye alınmadı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş.’nin halka arzında lider aracı kurum olan Deniz Yatırım, fiyat istikrarı konusunda açıklamada bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan kurum, “EKOS Teknoloji ve Elektrik A.Ş.'nin 15-16 Kasım 2023 tarihlerinde Borsa'dan talep toplanarak halka arz edilen payları, 21 Kasım 2023 tarihinden itibaren BİST Yıldız Pazar'da sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede belirtilen ve Kurumumuz tarafından yapılması planlanan fiyat istikrarı işlemleri için ilan edilen 30 günlük süre 20 Aralık 2023 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının işlem görmeye başlamasını takiben geçen 30 günlük süre içerisinde Borsa fiyatının 12,77 TL olan halka arz fiyatının altına düşmemesi nedeniyle fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmemiştir” ifadelerine yer verdi.

%175 KAZANDIRDI

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., borsada işleme başlamasının ardından halka arza katılan yatırımcılara para kazandıran bir halka arz oldu. Tarihi zirve fiyatı 43,90 TL olan EKOS, 20 Aralık 2023 tarihli seansı 35,08 TL’den kapattı. Bu kapanış fiyatına göre EKOS yatırımcıları halka arz fiyatına göre %175 kazanç sağlamış oldu.

Yeni halka arzda, fiyat istikrarı sona erdi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme