Yükseliş rekorları kıran hisseye bir tedbir daha geldi!

Borsa İstanbul'da yükseliş rekorları kıran hisse, Borsa İstanbul tarafından bir tedbire daha tabi tutuldu. Daha önce bir tedbir uygulanan hisseye ikinci tedbir geldi. İşte detaylar!

Yükseliş rekorları kıran hisseye bir tedbir daha geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören turizm şirketlerinden Altınyunus Çeşme (AYCES), son aylarda yükselişi ile adından söz ettirdi. Mayıs ayında dip fiyatı gören hisse, o tarihten bu yana %1400’ün üzerinde yükseliş göstermişti.

Hissedeki sert yükselişin ardından Borsa İstanbul da harekete geçti. Daha önce şirketten olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine açıklanma istenmiş ve Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. de açıklanmayan özel bir durum olmadığını belirtmişti.

11 OCAK TARİHİNDE KREDİLİ İŞLEMLER YASAKLANMIŞTI!

Altınyunus Çeşme’nin Borsa İstanbul’da işlem gören paylarında kredili işlemler yasaklanmıştı. 11 Ocak 2024 tarihinde Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada AYCES ile birlikte BEGYO, IDEAS, KARYE ve PAMEL hisselerinde de bu işlem 9 Şubat 2024 seans sonuna kadar yasaklanmıştı.

ŞİMDİ DE BRÜT TAKAS TEDBİRİ GELDİ

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada AYCES hisselerine şimdi de brüt takas tedbiri geldiği duyuruldu. 18 Ocak 2024 tarihli gelen tedbirle birlikte, daha önce 9 Şubat’ta bitecek olan kredili işlem yasağının da bitiş tarihi uzamış oldu. AYCES paylarında 16 Şubat 2024 tarihli seans sonuna kadar kredili işlem ve brüt takas tedbiri uygulanacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AYCES.E paylarında 19/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder." ifadeleri kullanıldı.

MAYIS’TAN BU YANA %1400’ÜN ÜZERİNDE YÜKSELDİ!

3 Mayıs 2023 tarihinde son 12 ayın en dip fiyatını gören AYCES, o tarihte 65,15 TL’ye kadar gerilemişti. Hisse, daha sonra başladığı sert yükselişine 18 Ocak 2024 tarihinde de devam etti. Bugün tarihi zirvesini gören AYCES payları 984,50 TL’ye kadar yükseldi. Ancak gün içerisinde hisseye gelen satışla birlikte AYCES, günü %8,60 düşüşle 845 TL’den kapattı.

AYCES hissesi, 3 Mayıs tarihinde dip fiyat ile bugün gördüğü 984,50 TL arasında tam %1400’ün üzerinde yükseliş göstermiş oldu.

Yükseliş rekorları kıran hisseye bir tedbir daha geldi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme