Yüzde 82 düşmüştü! BofA topladı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un önde gelen holdinglerinden Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) hisseleri yüzde 82 değer kaybetmişti. Dip fiyatlardan yeniden yükselişe geçen hisseyi, bugün Bank of America topladı, tavana götürdü. İşte AVHOL hisselerinde yaşanan detaylar!

Yüzde 82 düşmüştü! BofA topladı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avupa Yatırım Holding'in Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 2023 yılının ikinci yarısındaki düşüşü ile dikkat çekmişti. Aslında 2023 Nisan ayından Temmuz'a kadar sert yükseliş gösteren AVHOL payları, bu süre zarfında %1100'den fazla primlenmişti. Daha sonra ise düşüşe geçen hisse, tarihi zirve fiyatından %82 düşüş gösterdi. 

3 AYDA %1174 YÜKSELMİŞTİ!

Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) payları, 27 Nisan 2023 tarihinde 13,10 TL'ye kadar düşmüştü. Buradan yükselişe geçen hisse, 26 Temmuz 2023 tarihine gelindiğinde 167 TL'yi gördü. Hissede tarihi zirve de bu seansta görüldü. AVHOL, bu tarihler arasında %1174 dolaylarında yükseliş göstermişti. Daha sonra ise AVHOL paylarında sert düşüş yaşanmıştı.

Yüzde 82 düşmüştü! BofA topladı, hisse tavan oldu!

ARALIK AYINA KADAR %82 DÜŞTÜ!

AVHOL hisseleri, tarihi zirve fiyatını gördüğü günün ardından sert düşüşle dikkat çekti. 167 TL'den başlayan düşüş grafiği, 14 Aralık 2023 tarihli seansta 28,66 TL'de son buldu. AVHOL, o tarihte gördüğü dip fiyattan yeniden yükselişe geçerek yeniden 50 TL'nin üzerine çıktı.

Yüzde 82 düşmüştü! BofA topladı, hisse tavan oldu!

BANK OF AMERICA YÜKLÜ ALIM YAPTI, HİSSE TAVAN OLDU!

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından biri olan Bank of America (BofA), 7 Şubat 20224 tarihinde en fazla AVHOL hissesi alan kurum oldu. BofA, bugün 77.741 lot alımı gerçekleştirerek zirvede yer aldı. Bu kurumu, alıcılar tarafında Garanti, QNB, Halk ve TEB takip etti. En fazla AVHOL hissesi satan kurum ise Ziraat oldu.

6 Şubat 2024 tarihli seansı 51,55 TL'den kapatan AVHOL, gelen yüklü alımların ardından tavan fiyat olan 56,70 TL'ye yükseldi.

Yüzde 82 düşmüştü! BofA topladı, hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme